Kapo: me ei kommenteeri kuritegudes süüdimõistetud Toobali väiteid (2)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal
Priit Toobal Foto: Sander Ilvest

Kaitsepolitseiamet ei pea vahalikuks kommenteerida kriminaalkuritegude eest süüdi mõistetud Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali väiteid, justkui oleks kaitsepolitsei pakkunud talle koostööd.

«Kaitsepolitsei ei pea vajalikuks kommenteerida meie uuritud kuritegudes - erakonna rahastamisdokumentide võltsimise ja eraviisilisele jälitustegevusele kihutamise - riigikohtu otsusega süüdi mõistetud isiku paljasõnalisi väiteid,» ütles kaitsepolitsei pressiesindaja Harrys Puusepp.

Toobal jäi mullu novembris riigikohtu otsusega lõplikult süüdi Keskerakonna rahastamisdokumentide võltsimises ja eraviisilisele jälitustegevusele kihutamises. Kohus karistas Toobalit üheaastase tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga.

Toobal rääkis eile Kanal2 telesaatele «Radar» antud intervjuus, et kaitsepolitsei pakkus talle koostööd Edgar Savisaare vastu tõendite kogumisel ning lubas, et siis ei pea nad tulema Keskerakonna bürood ja Toobali kodu läbi otsima.

«Üsna hästi mäletan selle päeva hommikut. See oli 2011, 6. jaanuar, kolmekuningapäev. (Läbiotsimine toimus siiski 6. jaanuaril 2012, mitte aastal 2011 – toim.). Väljusin oma kodust kolmanda korruse korterist ja all esimesel korrusel ootas kaitsepolitsei ametnik. Sellel hommikusel kohtumisel tehti mulle väga selge ettepanek: kui ma aitan koguda Edgar Savisaare vastu komprat ja olen nõus nendega koostööd tegema, siis nad ei pea tulema erakonna bürood läbi otsima ega minu kodu läbi otsima. Et kui ma olen nõus tegema selleks kõik, et Edgar Savisaar erakonna esimehe ja linnapea kohalt kõrvaldada, siis nad jätavad minu rahule,» rääkis Toobal «Radarile».

Toobali väitel küsisid kaitsepolitseinikud talt, kas Edgar Savisaar tegelikult Moskvast raha tõi ja kas sellest tema kätte ka midagi jõudis, mille ta erakonna kassasse pidi viima.

«Ja kuna ma tean täpselt, et Edgar Savisaar ei küsinud erakonnale Venemaalt raha, järelikult ei saanud jõuda ka ühtegi senti erakonna kassasse, siis mul ei olnud võimalik nendega koostööd teha,» rääkis Toobal.

Kaitsepolitsei töötajad otsisis 6. jaanuaril 2012 läbi, Keskerakonna peakontori, sihtasutuse Tallinn 2011 kontori ja Keskerakonna peasekretäri kodu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles