Tagasisaatmine Türki kulgeb visalt

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrantide eilne meeleavaldus Kreeka-Makedoonia piiril Idomeni asulas. Suletud piiril on laagris umbes 11 000 migranti.
Migrantide eilne meeleavaldus Kreeka-Makedoonia piiril Idomeni asulas. Suletud piiril on laagris umbes 11 000 migranti. Foto: SCANPIX

Kui esmaspäeval võis esimest korda jälgida, kuidas esimesed 202 ebaseaduslikult Türgist Kreekasse saabunud migranti Euroopa Liidu ja Türgi kokkuleppe järgi laevadel tagasi Türki saadeti, siis üleeile tagasisaatmine peatus.

Kreeka põhjendas seda tehniliste küsimustega, täpsustamata, milles need konkreetselt seisnevad. Kuigi Kreekasse saabuvate migrantide arv on pärast ELi-Türgi märtsikuist kokkulepet varasemate kuudega võrreldes vähenenud ja eile oli plaanis järgmise laeva teelesaatmine Kreekast Türki, näitab statistika siiski, et Kreekasse jõuab endiselt rohkem migrante, kui neid suudetakse tagasi Türki toimetada.

ELi-Türgi skeemi teine ehk ümberasustamise pool, millega EL on lubanud iga tagasisaadetava süürlase eest otse Türgist vastu võtta kokku 72 000 ÜRO pagulaskriteeriumidele vastavat süürlast, on käima läinud samuti aeglaselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles