Savisaar võib nõuda Tallinna volikogu keskerakondlastelt lojaalsuskinnitust (7)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna esimees, Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud Edgar Savisaar võib nõuda Tallinna linnavolikogu keskfraktsiooni liikmetelt kinnitust, et nad teda toetavad.

Ühe versiooni kohaselt võib Savisaar lasta 46-liikmelise fraktsiooni liikmetel oma lojaalsust kinnitada juba täna, mil toimub linnavolikogu istung, teise versiooni järgi võib see juhtuda homme, kui volikogu keskerakondlastel on igakevadine kohtumine linnavalitsuse liikmetega.

Linnavolikogu endine kauaaegne juht, praegu riigikokku kuuluv Toomas Vitsut ütles Postimehele, et on ka ise kuulnud juttu, justkui oleks Savisaarel plaan lasta kõigil volikogu keskfraktsiooni liikmetel kinnitada, et nad teda toetavad. «Ma arvan, et sellel jutul on tõepõhi all. See on täiesti loogiline käitumine. Kui ta tegi seda linnaosavanematega, siis arvestades tema käitumismalli, teeb ta seda tõenäoliselt ka volikogu liikmetega,» märkis Vitsut, kelle hinnangul tahab Savisaar sellega avalikkusele näidata, et tal on erakonnas tugev toetus.

Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf pidas taolist stsenaariumit samuti võimalikuks. «Eks see on midagi niisugust, nagu oli ka linnaosavanematega,» arvas ta.

Tallinna linnaosade juhtidega kohtus Savisaar teisipäeval. Kohtumise järel tegid linnaosavanemad ja nende asetäitjad ühisavalduse, kus avaldasid Savisaarele toetust. Nad kinnitasid, et toetavad Savisaare jätkamist Tallinna linnapeana ega arva, et ta peaks siirduma volikokku või kuhugi mujale. «Soovime, et Edgar Savisaar oleks juba homme tööl tagasi,» teatasid nad.

Samuti meenutasid nad, et tegid Savisaart toetava avalduse ka enne Keskerakonna kongressi. «Meie seisukohad ei ole muidugi muutunud. Me toetame Edgar Savisaart,» lisasid linnaosade juhid.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles