Oma lapse väärkohtlemine ei takistanud töötamist lastehoius (5)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ema Kerli oma pojaga.
Ema Kerli oma pojaga. Foto: Kuvatõmmis lastehoiu veebilehelt

Hoolimata seadustest, mis seavad kindlad piirangud, milline tohib olla lastega tegeleva inimese taust, jääb asutustele siiski palju ruumi ise otsustamiseks. Nii näiteks töötas ühes Tallinna lastehoius ema, kes oli oma lapse elu ohtu seadnud ja teda väärkohelnud.

Toona 20-aastane ema Kerli P. (täisnimi toimetusele teada – toim) jättis 2009. aasta kevadel oma neljakuuse imiku pidevalt hooletusse. Ta oli poja juures sageli alkoholijoobes, jättis beebi hooldamata ning emotsionaalselt unarusse. Ka jättis ta sülelapse korduvalt teiste purjus inimeste valvata ega tulnud talle mitu päeva järele, teadmata, kes ja kus last hoiab.

Harju maakohtu otsuses seisab, et kuna ema lapse eest ei hoolitsenud, siis sai võimalikuks, et imikule põhjustati raputamisega 2009. aasta kevadel peaaju kelmealune verevalum, 5.–9. roide ja mõlema sääreluu ülemise otsa murrud ning psühhomotoorse arengu mahajäämus. Samuti diagnoositi lapsel ajukahjustusest tingituna raske psüühikahäire.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles