Politsei ja päästjad: aastavahetus olgu meeleolukas, kuid mõistlik

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilutulestik.
Ilutulestik. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Politsei ja päästeamet panevad inimestele südamele, et aastavahetuse peomeeleolus tuleb säilitada selge mõistus ja järgida ohutusnõudeid.

Politseimajor Margus Kotteri sõnul on oluline, et pidutsejad jääksid üksteise vastu viisakaks ning näeksid enda kõrval ka teisi inimesi. Probleemide ennetamiseks tasub alkoholiga piiri pidada, isiklikel asjadel silm peal hoida ja korrarikkumisi nähes neist politseile teada anda.

«Siinkohal tasuks aga veenduda, et politsei lühinumbrile helistatakse vaid hädaolukorra puhul. Uusaasta soovid politsei kollektiivile võib edastada muul moel, mitte koormates hädaabinumbrit,» märkis Kotter.

Öörahu ei kehti

Öörahu 31. detsembril ei kehti, ent kindlasti ei tohiks olukorda kurjasti ära kasutada ega pahatahtlikult teiste rahu rikkuda, rõhutab politsei.

Tuttavatel tuleks silma peal hoida ja jälgida, et keegi napsisena talvekülma kätte ei jääks või purjuspäi liiklema ei läheks. Autojuhid peavad nagu igal muul ajal hoidma pikivahet ja lähtuma sõidukiiruse valikul teeoludest.

Lapsevanemad peaksid aastavahetusel teadma, kus nende lapsed on ning millega nad tegelevad.

Tanklate töös on paus

Päästeamet tuletab vana-aasta õhtu eel meelde, et autodele tuleb varuda kütust ning arvestama peab ka lumesaju ja tuisuga. Aastavahetusel esineb tanklate töös kuni paaritunniseid seisakuid seoses masinate ümberseadistamisega, seetõttu tuleks kütus juba varakult valmis varuda.

Samuti tuleb jälgida ilmajaama prognoose ning arvestada lumesaju ning tuisuga. Autoga liiklejail peaks kindlasti kaasas olema laetud mobiiltelefon ning lumelabidas. Kütust peaks olema piisavalt, et lumme kinni jäädes oleks võimalik autos soojas olla.

Ilutulestik olgu tulekindlal alusel

Aastavahetusel ilutulestiku tegemiseks tuleb valida ohutu koht, arvestama peab kaugusega nii inimestest kui hoonetest. Pürotehnika tuleb fikseerida tulekindlal alusel, et see ei kalduks pärast süütamist suunast kõrvale.

Kõige sagedamini põhjustavad aastavahetusel pürotehnilistest toodetest tuleõnnetuse valesti suunatud raketid, mis pärast süütamist on suunda muutnud ning hoonesse või rõdule lennates tekitanud tulekahju või vigastanud inimesi. Lugeda tuleb ohutusjuhendeid ja mitte pürotehnikat laste kätte anda.

Uue aasta tähistamiseks õue suundudes tuleb varuda aega ja kontrollida, et küünlad on kustutatud ja koduvõtmed kaasas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles