Täiendus kitsekarjale

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kameruni kääbuskits Tegita talledega.
Kameruni kääbuskits Tegita talledega. Foto: Inari Leiman

Laste loomaaia kitsekarjas tegi poegimiste otsa lahti kõige vanem, 11-aastane kameruni kääbuskits Tegita. Neljapäeva hommikul tööle tulnud talitajad avastasid latrist kaks helebeeži kitsetallekest (pildil emaga). Samal hommikul sündis ka esimene tänavune miiluvasikas.

Kesknädala soojakraadid ja päike panid linnulaulu rõkkama ning äratasid üles kärnkonnad ja tähnikvesilikud. Paksunahaliste maja saalist on õue aidatud juba kolm talveunest tõusnud kärnkonna. Alpinaariumipoolset tiiki külastab vabalt elav kühmnokk-luige paar.

Loomaaia haned-pardid, luiged ja pelikanid pääsesid linnutiikide alale patseerima. Linnutiikidele viidi ka detsembri alguses apaatsena Õismäelt loomaaeda toodud kühmnokk-luik, kes oli rõnga jalga saanud Ahvenamaal Rönnskäri saarel 2013. aastal. Eeldatavalt viieaastane emaslind kosus talve jooksul loomaaias kenasti ning võib nüüd ise valida, kas lennata minema või jääda loomaaeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles