Panama leke Lätis uusi avastusi ei toonud

Raivis Vilūns
, Läti päevalehe Diena ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätlaste «lemmik» oligarh ja Ventspilsi linnapea Aivars Lembergs.
Lätlaste «lemmik» oligarh ja Ventspilsi linnapea Aivars Lembergs. Foto: SCANPIX/REUTERS

Esmaspäeval kibeles kogu Läti sotsiaalmeedia huvist teada saada, kes on Panama dokumentides mainitud lätlased, millist infot leitakse? Kas nende seas on poliitikuid? Kelle pead hakkavad lendama?

Taustapõhjusena võib näha ka asjaolu, et uudis Panama andmelekkest saabus hetkel, mil Läti üldsus oli jälgimas kohaliku korruptsiooniskandaali viimaseid arenguid, mis puudutasid nii riikliku finantsinspektsiooni ametnikke kui ka finantskuritegusid uurivaid politseinikke.

Saabus neljapäev, Baltikumi uuriva ajakirjanduse keskus Re:Baltica avalikustas pärast dokumentide põgusat läbitöötamist Panama paberites mainitud põhilised isikud. Väljatoodud nimed pole aga tingimata need kõige huvitavamad. Maksuparadiisiäridega oli teatavaid seoseid näiteks Läti parimal profitennisistil Ernests Gulbisel. Mainiti mitmeid rikkaid ja ülirikkaid inimesi, aga üldjuhul polnud selles midagi üllatavat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles