Cameron tunnistas osalust Panama skandaalis

Hanna-Hulda Reinkort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Cameron.
David Cameron. Foto: SCANPIX

Suurbritannia peaminister David Cameron tunnistas viis päeva pärast Mossack Fonseca dokumentide lekkimist, et tal oli osalus oma isa offshore-investeerimisettevõttes, mille müümisel teenis ka tema kasumit.

Pärast dokumentide lekkimist on Downing Streeti pressiametnike kommentaarid sel teemal nädala jooksul pidevalt muutunud. Siiski ripub mitu küsimust avalikkuse jaoks senini õhus, vahendas Briti väljaanne The Independent.

Peaministri kantselei teatas alguses, et tegemist on isikliku küsimusega, ja märkis hiljem, et Cameron pole oma isa offshore-firma müümise pealt kasu teeninud. «Meil oli 5000 ühikut Blairmore Investment Trustis, mille müüsime 2010. aasta jaanuaris,» ütles Cameron telekanalile ITV. «See oli väärt umbes 30 000 naela ehk nii 37 000 eurot.» Peaminister lisas, et aktsiaid omasid nad alates 1997. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles