Riik soovib laiemat koostööd politsei ja turvafirmade vahel

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvatöötaja.
Turvatöötaja. Foto: G4S

Siseministeeriumil on kavas uuendada turvaseadust, et turvaettevõtjad saaksid tulevikus efektiivsemalt tegutseda ja turvateenus muutuks kvaliteetsemaks. Peamine muudatus oleks turvaettevõtete, politsei ja kohalike omavalitsuste tihedam koostöö.

Siseministeeriumi korrakaitse- ja kriminaalpoliitika osakonna nõunik Eimar Veldre sõnas, et praegune turvaseadus on kehtinud üle kümne aasta sisuliselt samal kujul ning vajab värskendamist. «Tulevikus peab Eestis turvaettevõtete pakutud teenus olema kvaliteetsem ja usaldusväärsem ning kohaliku omavalitsuse, politsei ja turvaettevõtete koostöö sujuvam ja tulemuslikum. See ei tähenda, et politsei roll jääb väiksemaks, kuid tööjaotus muutub selgemaks,» selgitas ta. 

Turvaregulatsioonide uuendamise vajadust on märkinud ka Eesti Turvaettevõtete Liit. «Eks seal ole mingisugused asjad ajale jalgu jäänud. Meetodid ja taktika ei kajastu seaduses. Tehnika areneb,» ütles liidu tegevdirektor Kaupo Kuusik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles