Asespiikriks võib saada Vitsut või Eesmaa

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Vitsut.
Toomas Vitsut. Foto: Mihkel Maripuu

Kui reedel peaks Urmas Sõõrumaa ja Toomas Tõniste kõrval Eesti Olümpiakomitee juhiks kandideeriv praegune parlamendi asespiiker Jüri Ratas valituks osutuma, siis tuleb riigikogule leida uus aseesimees.

Keskerakond kõige suurema opositsioonierakonnana ootab õigusega seda kohta endale ja teised vastasrinna erakonnad tõsisesse võitlusse ei lähe. Postimehe andmetel oleks Keskerakonna saadikurühma juhi Kadri Simsoni ning teda toetava poole fraktsiooni eelistus kas Toomas Vitsut või Enn Eesmaa. Esimese kasuks räägib pikk samalaadse töö kogemus Tallinna volikogu juhtimisel, Eesmaa on esinduslik Eestis ja välispool.

Postimehe andmetel pole alla andnud ka Jaanus Karilaiu leer, kes on käinud uurimas EKRE fraktsiooni esimehelt Martin Helmelt, kas neil võiks asespiikri valimistel jaguda toetust hoopis temale. Väidetavalt pole EKRE sellest väljavaatest vaimustuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles