Tallinnas toimub pikett Hodorkovski ja Lebedevi toetuseks

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Hodorkovski ja Platon Lebedev kohtus.
Mihhail Hodorkovski ja Platon Lebedev kohtus. Foto: SCANPIX

Kodanikuinitsiatiiv «Vene demokraatide sõbrad» korraldab täna kell 13 Tallinnas Vene saatkonna ees piketi veel 14 aastaks vangilaagrisse mõistetud endise oligarhi Mihhail Hodorkovski ja tema äripartneri Platon Lebedevi ning teiste Venemaa poliitvangide toetuseks.

Tegemist on solidaarsusaktsiooniga samal päeval Moskvas toimuva meeleavaldusega Venemaa põhiseaduse ja õigusriigi kaitseks, teatas noorteühing Avatud Vabariik.

«Me taunime süüdimõistvat kohtuotsust Venemaa ärimehele ja filantroopile Mihhail Hodorkovskile ning tema äripartnerile Platon Lebedevile. Me nõuame nende ja teiste poliitvangide viivitamatud vabastamist,» ütles liikumise esindaja Marina Pimenova.

Venemaa saatkonna ees toimuval piketil on igaühel võimalus kirjutada alla jõulukaardile, mis saadetakse Hodorkovskile ja Lebedevile.

Samas jagatakse kohapeal apelsine, mille külge on kinnitatud Venemaa lipp kirjaga «31». See number sümboliseerib Venemaa põhiseaduse paragrahvi 31, mis käsitleb koosolekuvabadust.

Kodanikuliikumine «Vene demokraatide sõbrad» ühendab Venemaa inimõiguslastega tihedat koostööd tegevaid Eesti vabaühendusi ning eraisikuid. Initsiatiiviga on liitunud noorteühing Avatud Vabariik, MTÜ Valgevene Uus Tee ja teised.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles