Kohtla-Järvel tuleb keemiareostuse suurõppus

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kohtla-Järve linna koduleht.

16. oktoobril korraldavad päästeamet, Kohtla-Järve linnavalitsus ja AS Nitrofert Kohtla-Järve Järve linnaosas neli tundi kestva suurõppuse, mille ajal ei soovitata inimestel linnatänavatele tulla.


Õppuse eesmärk on harjutada tegutsemist olukorras, kus keemiatööstuses toimunud avarii tagajärjed hakkavad ohustama Järve linnaosa elanikke. Stsenaariumi kohaselt läheb 16. oktoobril Nitroferdis ümber ammoniaagitsistern ja reostunud õhk levib linna elamurajoonide poole, kirjutab Põhjarannik.

Kohtla-Järve linnavalitsuse juures õppuste läbiviimiseks loodud kriisikomisjoni liige, aselinnapea Jüri Kollo, ütles eile pressikonverentsil, et õppeavarii toimumisest annab teada üle kogu linnaosa kostev häiresireen. Keemiaohust teatavad ka linnas ringi sõitvad politseiautod.

Aselinnapea sõnul peavad Kohtla-Järve elanikud sellisteks kriisiolukordadeks ettevalmistatud olema. «Meil on siiski naabruses keemiatööstused ja kõige ohtlikum aine on ammoniaak, kui see laiali lendub,» märkis Kollo.

Tokmani sõnul on õppuse peamine eesmärk treenida eelkõige päästeameti, kiirabi, politsei ja Kohtla-Järve kriisikomisjoni tegutsemist. «Elanikele on kavas enne õppust edastada informatsiooni selle toimumise kohta, et nad ei ehmataks, kui korraga hakkavad sireenid huilgama. Samuti jagame teavet, kuidas tuleb tegutseda seda laadi keemiareostuse korral. Tähtis on, et tavainimesed seda teaksid, aga nad ei pea õppust kaasa tegema,» sõnas Tokman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles