Õigusteaduskond sai kohtus piinliku kaotuse (5)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Ginter
Jaan Ginter Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikool on keerulises olukorras, sest plagiaadi olemasolu ümber ei lükatud, kuid üliõpilane ennistati nimekirja.

Lugu sai alguse eelmise aasta mais, kui Tartu Ülikooli õigusteaduskonna magistritaseme üliõpilase Ahto Järvela hankelepingute-teemaline lõputöö sattus loomevarguse kahtluse alla. Selle menetlemiseks moodustati esinduslik komisjon: Tartu Ülikooli emeriitprofessor ja vandeadvokaat Paul Varul, Tartu Ülikooli tsiviilõiguse professor Karin Sein ning Tartu Ülikooli dotsent ja vandeadvokaat Mari Ann Simovart. Muide, loomevarguse algtööks peeti just viimase loomingut.

Komisjon leidis oma lõppjärelduses, et plagiaati leidub Järvela töö kaheksas erinevas kohas. Kusjuures seda nii teises allikas leiduvate mõtete kasutamisena ühe oma põhiideena kui ka tsitaatide või refereeringute originaalautorile viitamata jätmisena. Järvela küll protestis selle vastu, ent tulutult – õigusteaduskonna dekaani Jaan Ginteri otsusega eksmatrikuleeriti ta üliõpilaste nimekirjast.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles