Vastuoluline Keiko Fujimori astub välja isa varjust

Kerstin Meresma
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peruu presidendikandidaat Keiko Fujimori
Peruu presidendikandidaat Keiko Fujimori Foto: SCANPIX

Et võita Peruu presidendivalimised, üritab praegune favoriit Keiko Fujimori jätta endast mulje kui oma isa pärandi edasikandja, samas ennast isa 1990. aastate autoritaarsest riigikorraldusest distantseerides. See muudab endise esileedi praeguse poliitika kirevalt vastuoluliseks. 

Praegu 40-aastane Fujimori alustas poliitilist karjääri juba 19-aastasena, kui tema vanemad lahutasid ja isa nimetas noore neiu ema asemel Peruu esileediks. Seda tiitlit kandis naine aastatel 1994–2000, olles oma riigipeast isa Alberto Fujimori tööga seotud ja juhtides mitut Peruu heategevusorganisatsiooni, mis toetasid üksikemasid, orvuks jäänud lapsi ning haiglaid.

Nüüd ise presidendiks pürgiv Keiko Fujimori on siiani tihedalt seotud oma praeguseks 77-aastase väeti isaga, kes mõisteti 2009. aastal vangi korruptsiooni ja paramilitaarse mõrvapatrulli loomise pärast oma presidentuuri ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles