Liibanonlasest professor: peatage sissevool Euroopasse! (11)

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi Ülikooli araabia keele emeriitprofessor Faruk Abu-Chacra.
Helsingi Ülikooli araabia keele emeriitprofessor Faruk Abu-Chacra. Foto: Margus Ansu / Postimees

Helsingi Ülikooli araabia keele emeriitprofessor Faruk Abu-Chacra on pärit kodusõdadest räsitud Liibanonist, sealse druusi vähemuse esindajana arvab ta, et islamiusuliste sissevool Euroopasse tuleb peatada nüüd ja kohe. 

- Teie olete pärit Liibanonist, mis on usulise koosseisu poolest ütlemata kirju – koos elavad eri konfessioonide kristlased, moslemid ja igasugu muudegi religioonide esindajad.

Liibanonis on palju vähemusi, mina kuulun druuside hulka. (Ehkki Abu-Chacra nimetab druusi religiooni protestantlikuks islamiks, ei pea sunniidid neid moslemiteks. Liibanonis elab 220 000 druusi, maailmas on neid kokku paar miljonit. Tänu oma suurepärasele kohanemisvõimele on druusid mänginud Liibanoni ajaloos olulist rolli, samas on neid ka taga kiusatud, viimati sattusid druusid Süürias ISISe sihtmärgiks. Druusi religioon haarab endasse lisaks islamile elemente kristlusest, judaismist, aga ka filosoofilistest õpetustest. Druusid kõnelevad araabia keelt. – N. N.) Olen ka ise ülikoolis religiooniajalugu õppinud – mind huvitab religioonide roll ühiskonnas.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles