Naine kaotas prügiauto rataste all elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetuspaik.
Õnnetuspaik. Foto: Martin Ilustrumm

Häirekeskus sai eile päeval teate liiklusõnnetusest Tallinnas Sõle tänaval maja number 75 juures õuealal.

Esialgsetel andmetel tagurdas prügiauto juht, 56-aastane mees, otsa õuealal liikunud 61-aastasele naisele. Jalakäija suri saadud vigastustesse sündmuskohal. Juht oli kaine ja omas juhtimisõigust.

Põhja prefektuuri operatiivjuhi Valter Pärna sõnul on tegu järjekordse traagilise liiklusõnnetusega, kus sõiduki juht ei veendunud enne manöövrit piisavalt selle ohutuses. «Kahjuks ei ole see üksikjuhtum – kaheksast tänavu hukkunud jalakäijast kolm jäid just tagurdava sõiduki alla,» lausus ta.

Pärn ütles, et isegi kui jalakäija viibib õuealal, peab ta veenduma, et seal liiklevate sõidukite juhid on teda märganud. «Suuremõõtmeliste sõidukite puhul, nagu seda on prügiautod, veoautod, bussid, traktorid jms, peab iga jalakäija arvestama, et juhi vaateväli võib olla oluliselt piiratud, eriti tagurdamisel,» lisas ta.

Juhtunu osas alustati kriminaalmenetlust, mida juhib Põhja ringkonnaprokuratuur ja viib läbi Põhja prefektuur. Tänavu on jalakäijate osalusel üle riigi juhtunud ligi sada liiklusõnnetust, milles on viga saanud 90 ja elu kaotanud kaheksa jalakäijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles