Võimuliidul on trahvide tõstmiseks ilmselt hääled koos

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

Koalitsioonierakondade poliitikud loodavad hoolimata varasematest kõhklustest homme vastu võtta seadusemuudatused, mis tõstavad väärteotrahvide määramise aluseks oleva trahviühiku suuruse neljalt eurolt kaheksale.

Reformierakonna fraktsiooni aseesimees, õiguskomisjoni kuuluv Valdo Randpere nentis, et elus ei ole midagi kindel ja varemgi on olnud 51 häält nõudvaid eelnõusid, mis on jäänud lõpphääletusel vastu võtmata. «Mitte isegi sellepärast, et keegi vastu on, vaid see lihtsalt nõuab alati väga head distsipliini, et kõik sel hetkel saalis oleks,» rääkis ta. Randpere eeldab siiski, et trahve puudutav eelnõu saab kolmapäeval riigikogu heakskiidu.

Reformierakonna saadikutel, kes veel hiljuti sedavõrd järsku trahvitõusu ei toetanud, soovis Randpere meenutada, et riigikogus saab muudatusettepanekuid esitada eelnõu esimese ja teise lugemise vahel. «Mõned inimesed olgu nüüd ausad ja tunnistagu, et nad magasid selle maha,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles