Võlausaldaja Marcel Vichmann: jumal teab, mida Norberg seal korraldas

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Norberg,
Kalle Norberg, Foto: Peeter Langovits

Pühapäeva õhtul avalikustas «Aktuaalne kaamera» esimese nn Panama paberites mainitud eestlase nime. See oli mitmele Eesti ülirikkale teenuseid osutanud ja lõpuks võlgu jäänud Kalle Norberg.

Üks neist, ärimees Marcel Vichmann otsustas ta kohtusse kaevata ning Norbergi suhtes kuulutati välja pankrot, mis tegi Vichmannist võlausaldaja. Pankrotimenetlus on aga praeguseks raugenud ning esialgu ka ärikeelu all olnud Norberg sama hästi kui vaba mees.

Ent väidetavalt pärinevad viimased andmed Norbergile kuuluva firma kontaktist Mossack Fonsecaga 2014. aastast. Kuigi Norberg on Panamas firmat omanud ning selle maha müünud, polnud tema sõnul lekkes kajastatud seda tehingut. Kui oleks olnud, võiks see tekitada teatud huvi võlausaldajates, sest pankrotimenetluse raugedes 2014. aastal olid nõuded Norbergi suhtes veel üleval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles