Koos päikesetõusuga täitusid Balti jaama platvormid sadade moskvalastega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perroon täitus kiiresti sadade moskvalastega.
Perroon täitus kiiresti sadade moskvalastega. Foto: Raigo Pajula

Moskvalasi tõi täna Tallinna uut aastat vastu võtma kaks rongi. Esimene, kiirrong, pidi kohale jõudma hommikul kell 8.25, kuid jäi ligi poolteist tundi hiljaks. Teine, aeglasem, saabus õigel ajal. Nii juhtuski, et kaks rongi olid päral umbes kümneminutilise vahega ning Balti jaama perroonid täitusid korraga sadade ja sadade moskvalastega.

Pilt oli võimas - mööda perroone hakkas jaamahoone poole liikuma ühtlane rahvamass. Kes vedas järel rasket ratastega kohvrit, kes lükkas lapsevankrit, kes tuli niisama väikese kotikesega. Oli nii noori kui vanu.

Esimest korda Tallinnat külastav nooruke Svetlana avaldas lootust, et temal, abikaasal ning tütrel kujuneb uue aasta vastuvõtmine siin igati lõbusaks. Kui Svetlana ja tütar Sofia olid juba õnnelikult rongist väljunud, siis pereisa alles nägi vaeva, et suuri kohvreid vagunist välja veeretada. See polnud sugugi lihtne, sest lõpmatult pikast rongist valgus perroonile üha rohkem inimesi.

Saabunud moskvalaste vahel sebisid ringi energilised naised, kes pakkusid kõigile tasuta venekeelset Tallinna reisijuhti. Sealt saab iga saabunu teada, milline näeb välja Eesti lipp, et 1. jaanuarist 2011 hakkab Eestis kehtima euro ning millised on meie riigipühad. Samuti on brošüüris kirjas muu vajalik info nagu valveapteegid, hädaabinumbrid ning seegi, kui palju tohib Venemaalt saabunud turist Eestisse tuua sigarette ja alkoholi.

«Meie tulime Tallinna seepärast, et Moskvas on uue aasta vastuvõtmine väga kallis,» ütles Aleksei, kes oli reisibüroo vahendusel kohale jõudnud koos oma naise, tema sõbranna ning kahe tütrega. «Tallinnas on uut aastat vastu võtta ikka palju odavam.»

Ta lisas, et tütred on küll Tallinnas esimest korda, kuid ta ise on siin päris mitu korda käinud. Aleksei naine Nataša mainis, et Tallinn on ilus linn, eriti praeguse talvega. Aleksei sõidab koos oma perega Moskvasse tagasi 3. jaanuaril.

Kaks vanemat prouat Jevgenia ja Alevtina ütlesid nagu ühest suust, et neile Tallinnas väga meeldib ning neil on siin head sõbrad. Seepärast nad siia uut aastat vastu võtma tulidki. Prouad on juba kümme aastat Tallinnas käinud ja ei taha traditsiooni katkestada.

«Loomulikult läheme ka sisseoste tegema, et lähedastele kingitusi osta ja suveniire viia,» ütles Alevtina. «Aga täna õhtul oleme restoranis, kõik on juba korraldatud ning kohad kinni pandud.»

Jaamaesisel seisnud giidid ja reisikorraldajad olid lõpuks oma kliendid kokku korjanud ning hakkasid neid bussidesse juhatama. Umbes poole tunniga said perroonid tühjaks. Ainult ühe rongi moskvalasest ülem, pikk sinel seljas, rääkis mobiiltelefoniga ja oli natuke ärevuses, sest rongi soojendamisel olid mingid probleemid tekkinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles