Rõivas: Eesti elanikud on propagandale resistentsed (1)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas.
Peaminister Taavi Rõivas. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Eesti elanikkond on osutunud üllatavalt resistentseks vaenulikule propagandale, ütles peaminister Taavi Rõivas eile riigikogus, vastates Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liikmete arupärimisele psühholoogilise kaitse kohta.

Nii on peaminister ka seisukohal, et kõige tõhusam vastumürk propagandakanali Sputnik potentsiaalsele vaenutegevusele on vaba meedia. ​«Me ei keela nende tegevust seni, kui nad ei riku Eesti seadusi, aga me jälgime nende tegevust ja kui sellest peaks ilmnema vastuolu Eestis kehtivate seadustega või ka sõnavabaduse kuritarvitamist, on oodata pädevate ametkondade reageerimist,» ütles Rõivas.

Rõivas lisas, et Eesti valitsusasutused ei käsitle Sputnikut ajakirjandusliku organisatsioonina ega vaba ajakirjanduse väljendusena ning Eesti ametiasutused ei käsitle Sputniku päringuid ajakirjanduslike teemapüstitustena.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles