Vererõhuhaige jäi Soome piiril ravimitest ilma

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toll otsib keelatud ravimeid. Xanax.
Toll otsib keelatud ravimeid. Xanax. Foto: Toomas Huik

Soomes töötav eesti mees sattus Helsingis keerulisse olukorda, kui sealne toll konfiskeeris temalt vahetult enne reisi ostetud ravimid.

«Läksin laevalt maha, kui Soome tollitöötaja pidas mind kinni ja küsis, mis asjus ja kuhu ma lähen. Kontrollis dokumente, otsis mu läbi ja siis leidiski need ravimid,» rääkis juba aastaid Helsingis töötav Aleksei. Mehe sõnul on tal kõrge vererõhk ja ta ei tohi närveerida, selleks on talle välja kirjutatud rahusti Xanax.

Lisaks ühe kuu jagu rahustile võeti mehelt ära ka käsimüügiravim No-spa. «Mu naine oskab paremini soome keelt ja ta püüdis selgitada, et see on tema jaoks, aga see võeti ikkagi ära,» rääkis mees. Ta näitas Soome tollile apteegi tšekki, kus oli nimi peal, tõendit selle kohta, et oli samal päeval käinud Eestis arsti juures. Pakkus võimalust kontrollida ID-kaardiga, et arst on talle ravimi välja kirjutanud, kuid miski ei aidanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles