Jõgevamaa taotleb riigilt raha lumepuhurite ostmiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto Jõgeval talveunes
Auto Jõgeval talveunes Foto: Postimees.ee lugeja

Jõgeva maavalitsus otsustas koostöös omavalitsustega pöörduda riigi poole, et taotleda raha lumepuhurite ostmiseks.

Jõgeva maavanem Viktor Svjatõsevi sõnul on vajalik kokku saada ligi 600 000 krooni lumepuhurite ostmiseks Jõgeva, Põltsamaa ja Mustvee piirkonda.

Raha taotlemiseks koostatakse pöördumine ka riigivõimule, milles juhitakse tähelepanu, et tugevate lumesadude ja tuiskude tagajärgedel on maainimeste igapäevaelu mitte ainult oluliselt häiritud, vaid ka ohustatud: kiirabi, päästeteenistuse ja politseiautod ei pruugi pääseda õigeaegselt abivajajate juurde.

Raskeks või võimatuks võib olla ka kodust tööle jõudmine. Pole aga välistaud, et selle tulemuseks on ka töökoha kaotus.

Svjatõsev märkis, et kui rahaallikad selguvad, siis kuulutatakse lumepuhurite ostmiseks välja riigihange. Täna on võimalik tellida sellist tehnikat alles järgmiseks talveks. Nii pikad on järjekorrad valmistamisel. Masinaid hakkavad haldama aga erinevate regioonide omavalitsused.

Jõgevamaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimehe, Põltsamaa vallavanem Toivo Tõnsoni sõnul pole Eestis kahjuks kriisifondi, kuid reservfond peaks raha taotlemist võimaldama.

Maavanem Viktor Svjatõsev märkis aga sedagi, et teede ja tänavate hooldamiseks eraldatakse kohalikele omavalitsustele igal aastal osa kütuseaktsiisist laekuvast rahast.

«Kahjuks on eraldised viimastel aastatel olulisel vähenenud ja samas kulutused teehooldele viimastel lumerohketel talvedel järsult tõusnud. Et omavalitsused tuleksid paremini toime oma ülesannetega, oleks vaja tõsta kütuseaktsiisist kohalike teede hooldamiseks eraldatavat osa,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles