Gonsiori tänava ümberehituse plaan pandi nädalaks seisma (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gonsiori ja Kunderi tänavaga seotud muudatuste arutelu.
Gonsiori ja Kunderi tänavaga seotud muudatuste arutelu. Foto: Sander Ilvest

Tänane Tallinna kesklinnas kulgeva Gonsiori tänava eskiisi kirglik arutelu lõppes ootamatu ettepanekuga aeg maha võtta, kõik veel kord läbi mõelda ja paari nädala pärast uuesti kokku tulla.

Just niisuguse ettepaneku tegi Tallinna kommunaalameti juhataja Ain Valdmann pärast pooleteisetunnist sõnasõda, kus ühel pool olid projekteerijad ja ametnikud, teisel pool aga Kunderi tänava elanikud, kes polnud nõus sellega, et nende kodutänav muudetakse kahesuunaliseks. Kolmest kaalumisel olnud variandist kiitis linnavalitsus märtsi alguses heaks just selle.

Eskiis nimega V3 näeb ette, et tulevikus autoga mööda Gonsiori tänavat enam kesklinna ei pääse, linna suunas on vaid üks sõidurada ühissõidukitele. Linnast välja viib kaks sõidurada, neist üks bussidele, teine ülejäänud liiklusele. 

Gonsiori tänava elanikele tegid muret liigne vibratsioon ja bussipeatuste asukohad. Vibratsiooni vähenemist lubasid ametnikud pärast tänava rekonstrueerimise lõppu, kui uus asfalt on maha pandud, peatused aga olevat siiski nende arvates õigetes kohtades.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles