Savisaare ja Simsoni leer asuvad keskfraktsioonis teineteisega lepitust otsima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakond
Keskerakond Foto: SCANPIX

Kadri Simsoni algatusel peab homme tema juhitav riigikogu keskfraktsioon koosoleku, kus saadikurühma kuuluvatel liikmetel on võimalus avameelselt rääkida erakonnasisese tüli teemal.

Seda kinnitasid Postimehele nii Savisaare kui ka Simsoni leeri kuuluvad keskerakondlastest riigikogu saadikud.

Riigikogulane ja Keskerakonna Tartumaa piirkonna uus esimees Peeter Ernits rõhutas, et see on märgiline sündmus. «Esimest korda üle pika aja toimub taoline koosolek, kus kõikidel fraktsiooni liikmetel on võimalus suu puhtaks rääkida. Muidu on kogu selle kriisi ajal seda senimaani välditud.»

Rahvasaadik Enn Eesmaa sõnas samuti, et seekordsel koosolekul pühendutakse fraktsiooni- ja erakonnasiseste probleemidele. «Mõlemad osapooled on olnud kindlad, et õigus on nende poolel. Ja kui see arvamus on väga selge, siis kõik algab ikkagi kommunikatsioonist, diplomaatiast ja kompromissidest. Kui selleks pole siiani nii palju jõudu olnud, siis nüüd teeme uue katse,» märkis ta.

Eesmaa sõnul saatis Simson seetõttu paar päeva tagasi fraktsioonikaaslastele kirja. Ta lisas, et ettepanekuid on teinud ka vastaspool. «See mõte on paljude peades tekkinud ja sellepärast oligi suhtelisel lihtne jõuda järeldusele, et fraktsioon peab kokku saama ja maha istuma. Minu juures käisid Siret Kotka ja Oudekki Loone samasuguse ettepanekuga.» Ernitsa väitel on ka Heimar Lenk ja Marika Tuus-Laul proovinud varem Simsoni juures pinda sondeerida.

Siiski heitis Ernits Simsonile ette, et kutsega on väidetavalt liiga kaua viivitatud. «15. veebruaril vaatasin, et ei saa kaua lolli mängida ja ütlesin, et me peame fraktsiooniga lõpuks maha istuma ja rääkima. Aga Kadri tegi nägu, nagu ta ei kuulekski. Kaks kuud on kulunud. Selle jooksul on asjatult närve kulutatud.»

Küll aga peab Ernits tähtsaks, et vastavasisuline kohtumine ikkagi peetakse. «Parem hilja kui mitte kunagi. Milline tuleb tulemus, on ise küsimus, aga vähemalt on võimalik rääkida.»

Ka Eesmaa kõlas optimistlikult. «Loodan, et pärast homset koosolekut hakkab see pinge, mis kahtlemata on olemas, vähenema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles