Teater valib uude lavastusse lapsi

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvel 2014 esietendunud «Üle linna Vinskis» kohtub Vinski rollis Karl Kristjan Puusepp hulkur Robiga, keda kehastab Leino Rei.
Suvel 2014 esietendunud «Üle linna Vinskis» kohtub Vinski rollis Karl Kristjan Puusepp hulkur Robiga, keda kehastab Leino Rei. Foto: Kalev Saar

Emajõe Suveteater teeb ettevalmistusi oma kahekümnendal suvel esietenduvaks uuslavastuseks. Muidu on sellega kõik korras, ainult et trupis pole veel lapsi. Nende väljavalimiseks tuleb pühapäeval konkurss.

Karl Ristikivi romaani ja päevikute ainetel on Loone Ots kirjutanud näidendi «Katarina mõrsjalinik. Risti ja kivi tee». Lavastus jutustab kirjanik Ristikivi nägemuse vahendusel loo Euroopa kaitsepühaku Siena Katarina elust. Kõrvuti Katarina looga on vaatajate ees Karl Ristikivi kui autor, kes asub kirjutama ajaloolist romaani.

Idee autor ja näitejuht on Heiti Pakk, lavastab Andres Dvinjaninov. Peagi algavad proovid. Esietendus on 9. juunil Tartu Jaani kirikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles