Manicud tulevad Tallinna

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Basskitarrist Nicky Wire.
Basskitarrist Nicky Wire. Foto: SCANPIX

Juba esmaspäeval, 18. aprillil astub Tallinnas Nordea kontserdimajas üles briti bänd Manic Street Preachers, 1990ndate kultusansambel, kelle tähendus pole aga ajaga vähenenud. Bändi kõige olulisemaks albumiks peetud brit-popi kõrgajal välja antud plaadi «Everything Must Go» ilmumisest möödub sel kevadel 20 aastat, ning just sellele on pühendatud Manicute seekordne turnee. 

Plaat polnud bändi loomingus murranguline mitte ainult muusika mõttes, vaid ka esimene, mis sai tehtud pärast nende «ideoloogilise juhi» Richey Edwardsi salapärast kadumist veebruari alguses 1995. Igal kontserdil esitletakse albumit kuulajatele täispikkuses, lisaks kõlavad aga ka hitid bändi teistelt plaatidelt.

Oma hiilgeaegadel oli Manic Street Preachers väljakutsuvalt poliitiline ja manifesteeriv. Muide, just nemad esinesid esimese lääne bändina Kuubal ja kohtusid Fidel Castroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles