Homme heisatakse Eesti lipud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp Pika Hermanni tornis.
Eesti lipp Pika Hermanni tornis. Foto: Peeter Langovits.

Homme on Vabadussõjas võidelnute mälestuspäeva puhul Eestis lipupäev, samuti kutsutakse võidelnuid kell 10.30 mälestama.

Eesti lipu heiskavad kõik riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud, lipu võivad heisata ka kõik teised.

Tallinnas Vabadussõja võidusamba juures toimuval mälestustalitusel kõnelevad kaitseminister Jaak Aaviksoo, Eesti Vabadusvõitlejate Liidu esimees Gunnar Laev ja EELK peapiiskop Andres Põder.

Homme kutsutakse kõiki kaasmaalasi, kohalikke omavalitsusi, kaitseliitlasi ja teisi kell 10.30 Vabadussõjas võidelnuid mälestama. «Süüdakem kirikukellade helina saatel mälestusmärkide juures küünlad, asetagem lilli. Peatugem hetkeks. Kandkem sel päeval rinnas sinimustvalgeid värve. Andkem au nendele, kelle ohvrimeelsus tegi eestlastest riigirahva,» teatasid Eesti Evangeelne Luterlik Kirik, Eesti Muinsuskaitse Selts, Eesti Lipu Selts, Kindral Johan Laidoneri Selts ja Konstantin Pätsi muuseum oma avalduses.

Vabadussõda algas 28. novembril 1918 ning Eesti iseseisvuse eest võideldi 402 päeva. Relvad vaikisid 3. jaanuaril 1920 kell 10.30 ning sõda lõppes 2. veebruaril Tartu rahulepingu sõlmimisega. Eesti kaotas sõjas 6275 inimest, neist 3588 otseses lahingutegevuses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles