Teletornis püstitati mobiilse interneti kiirusrekord

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisa raadiosidevõrkude valdkonna juht Kristo Kork näitab teletornis testitulemusi
Elisa raadiosidevõrkude valdkonna juht Kristo Kork näitab teletornis testitulemusi Foto: Aivar Pau

Elisa tõstis Huawei andmesidetehnoloogia abil Tallinna teletorni katsejaamas eile mobiilse interneti kiiruse esimest korda Eestis 600 megabitini sekundis, mis antakse avalikku kasutusse kohe, kui müügile tulevad sellist kiirust võimaldavad mobiilsed seadmed.

Elisa kasutas katsetamisel LTE 4G sageduste – 800, 1800, 2100 ja 2600 MHz – ühendamist, mis võimaldaski saavutada maksimaalselt 600 Mbit/s suuruse allalaadimiskiiruse.

Elisa raadiosidevõrkude valdkonna juht Kristo Kork ütles katsetulemusi kommenteerides, et tegelikuks kiiruseks saavutati isegi 620 megabitti sekundis. Tema sõnul liigutakse nüüd sagedusribade suurendamise tulemusel laboritingimustes kiiruseni 1 Gbit/s.

Elisa juhatuse liige, tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli ütles, et Elisa on teel 4,5G-võrgu avamiseni. «Testisime koos Elisa võrgupartneri Huaweiga võrgutehnoloogiat, mis võimaldab nelja edastussageduse ühendamisel viia mobiilse interneti kiirused kuni 600 megabitini sekundis ning järgmisel testil käesoleval aastal tahame jõuda päris 4,5Gni ehk kuni ühegigase kiiruseni,» avas ta ettevõtte plaane. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles