Käpardlikud narkoärikad kukkusid kolinal sisse

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aapo Toomeli kaitsja advokaat Andrus Repnau (vasakult), Margus Alliksoo, Aapo Toomel ja Ursel Veimann neljapäeval kohtus.
Aapo Toomeli kaitsja advokaat Andrus Repnau (vasakult), Margus Alliksoo, Aapo Toomel ja Ursel Veimann neljapäeval kohtus. Foto: Eero Vabamägi

Kui asjasse on segatud Eestis enneolematud 200 liitrit nn korgijoogi aluseks olevat narkootilist ainet GBL, võiks arvata, et käimas on peaaegu täiuslik kuritegu, suur konspiratsioon, mille on kavandanud kurjad mõttehiiglased, kellele saab saatuslikuks üks pisiviga või reeturlik kaaslane.

Nii paistis see olevat veel eelmise aasta 15. septembril, mil neli meest – Oliver Süld (28), Margus Alliksoo (31), Ursel Veimann (31) ja Aapo Toomel (36) – 200 liitri narkootilise aine GBLiga autos Eesti poole sõitsid.

Pärast rohkem kui tuhandekilomeetrist sõitu Poolast Lätti, seati Eesti piiri lähistel asjad nii, et narkoveo organisaatorid Veimann ja Toomel istusid hõbedasse taksomärgistusega Opel Astrasse, aga kullerid Alliksoo ja Süld Mercedes-Benzi kaubikusse. Toomel ja Veimann said umbes 25 minutit edumaad, et kontrollida, ega Eesti-Läti piiril ole piirikontrolli, mida maksu- ja tolliameti (MTA) liikuvüksus seal vahel teeb. Tõenäoliselt kaitsesid nad nii ka ennast, sest narkolast jäi ju taga tulevasse mikrobussi laaditud kanistritesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles