Luik nimetas Vene lennukite manöövreid Läänemerel jultunuks

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
In this image released by the U.S. Navy, a Russian SU-24 jet makes a close-range and low altitude pass near the USS Donald Cook on Tuesday, April 12, 2016, in the Baltic Sea. The Russian attack planes buzzed the U.S. Navy destroyer multiple times on Monday and Tuesday, at one point coming so close, an estimated 30 feet, that they created wakes in the water around the ship, a U.S. official said Wednesday, April 13. (U.S. Navy via AP)
In this image released by the U.S. Navy, a Russian SU-24 jet makes a close-range and low altitude pass near the USS Donald Cook on Tuesday, April 12, 2016, in the Baltic Sea. The Russian attack planes buzzed the U.S. Navy destroyer multiple times on Monday and Tuesday, at one point coming so close, an estimated 30 feet, that they created wakes in the water around the ship, a U.S. official said Wednesday, April 13. (U.S. Navy via AP) Foto: /AP

Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse direktori Jüri Luige sõnul tahtis Venemaa teisipäeval ja kolmapäeval Läänemerel USA sõjalaeva kohal tehtud agressiivsete ülelendudega ilmselt näidata oma pahameelt, sest ei suuda leppida Ühendriikide kohalolekuga siinses regioonis.

«Tegu on ereda näitega sellest, et külm sõda on tagasi, sest lennuki ohtlik lähenemine teisele lennukile või laevale oli lemmikvõte just tollest ajastust,» nentis Luik.

«Meie jaoks on tähelepanu vääriv, et intsident toimus Läänemerel, Poola lähistel ja mitte kaugel Leedust. Ilmselgelt oli see Venemaa soov demonstreerida USA-le oma pahameelt moodsa laeva, Arleigh Burke’i klassi hävitaja toomise üle Läänemerre,» selgitas kaitseuuringute keskuse juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles