Taara odavnes ja prügi läheb kallimaks

Nils Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart.
ID-kaart. Foto: SCANPIX

Äsja kehtima hakanud euro tõi endaga kaasa sadade seaduste ja määruste muutmise kõiges, mis puudutab raha. Jutt käib eelkõige igasugustest riigilõivudest, trahvidest ja aktsiisidest.



Üht-teist on tavainimese jaoks teisiti ka paljudes teistes valdkondades. Ministeeriumid tegid Postimehe palvel ülevaate, mis nende haldusalas muutub.

Nii näiteks võib sellest aastast siin-seal näha askeldamas abipolitseinikke, kes tegutsevad juba iseseisvalt, ilma juuresviibiva politseinikuta. Maksu- ja tolliametile võlgu jäämine muutub varasemast aga veel ebameeldivamaks kogemuseks.

Telejaamad peavad hakkama nuputama, kuidas teha oma programm kättesaadavaks ka vaegkuuljatele ja -nägijatele. Lastesaadete ajal hakatakse piirama transrasvu sisaldavate toodete ja suhkrurikaste jookide reklaamide näitamist.

Suitsetamine muutub veel kulukamaks kui seni ja kaitseminister keelas oma määrusega ära ajateenistusse minekul lõhkekehade kaasa võtmise. Endiselt liigub Eesti jõudsalt vangide arvu vähendamise suunas – kergema kategooria pättidel on nüüdsest lootust, et neile määratav kuni pooleaastane reaalne vangistus asendatakse elektroonilise valvega.

Taara eest saab vähem raha ja prügi eest tuleb peagi rohkem maksta – elu läheb ilmselt veel kallimaks, kui see on seni olnud.

Häid uudiseid on siiski ka – kõigile väikesaartel vältimatut arstiabi vajajatele saadetakse helikopteriga kiirabibrigaad, firmat on lihtsam asutada ja harrastuskalamehel on mugavam endale internetist püügiõigust osta.
-----------------------------------------------------------------------

Aastavahetusel jõustus tuhatkond õigusakti. mis muutus uuest aastast?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles