Nõmmel kontrolliti tühjalt seisvaid maju

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul korraldasid Päästeliit, Tallinna kommunaalamet, politsei ja linnaosavalitsus ühise kontrollkäigu Nõmme linnaosa mahajäetud majadesse.

Nõmme linnaosavanema Tiit Teriku sõnul valmistavad tühjade hoonete põlengud ühtviisi muret nii linnaosavalitsusele, päästjatele kui politseile. «Eile õhtul kontrolliti 11 objekti. Üldiselt võis tulemusega rahule jääda. Paari tühja maja puhul esines probleeme: kas olid sissepääsud lahti või polnud kinnistu korralikult piiratud ning sinna võisid kõrvalised isikud kergelt ligi pääseda,» lausus linnaosavanem.

«Tihtipeale ongi tühjalt seisvate majade suurimaks probleemiks see, et omanikud ei suuda takistada kõrvaliste isikute pääsemist tühjadesse hoonetesse, need süttivad sageli ning on seetõttu selgeks ohuallikaks piirkonna elanike tervisele ja varale. Kasutuseta seisvat kinnisvara on pättide eest raske kaitsta, kuid see on omaniku kohustus. Tühjad majad tuleb korda teha ja sinna elu sisse tuua, või lammutada. Kindlasti tasuks lapsevanematel oma lastele selgitada, et sellistesse majadesse mängima ei mindaks,» ütles Terik.

Tallinna kommunaalameti ja Päästeliidu vahel on sõlmitud koostöölepe, mille kohaselt on ühiseks huviks edendada koostööd õnnetuste riskide hindamisel, õnnetuste ennetamisel ning nendeks valmistumisel. Sarnaseid kontrollkäike tehakse peatselt ka teistes Tallinna linnaosades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles