Tallinna ehituspraht viiakse loodusesse (4)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui viimastel aastatel on Tallinnas prügi metsa alla viimine üldiselt vähenenud, siis tänavune kevad üllatas taas ebameeldivalt arvukate loodusse toimetatud prahihunnikutega, peamiselt ehitusprahiga.

«See, mis käesoleval aastal Tallinnas toimub, on täiesti uskumatu. Ilusatesse kohtadesse, haljasaladele viiakse vanu diivaneid ja külmkappe,» rääkis heakorra valdkonda kureeriv abilinnapea Arvo Sarapuu. «Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder rääkis, et alles hiljuti oli Pirita randa toodud mitu telerit ja külmkappi. Ise käisin Rahumäe kalmistul ja ühele hauaplatsile oli vana teler viidud. Ma ei kujuta ette, mis mõttemaailm on nendel inimestel, kes niisugustesse kohtadesse prügi viivad.»

Eriti torkavad prügihunnikud silma lauluväljaku taga Narva maantee äärsel Paeväljal. Enamasti on tegemist ehitusjäätmete ja vana mööbliga, olmeprügi oli näha vaid ühes kohas. Vanad aknad, ehitusplaadid ja sektsioonmööbli detailid on hoolikalt virna laotud. Nende kõrval seisavad sirges reas rohelised ehitusprahi kotid. Kohe Paevälja sissesõidutee kõrvale on keegi sümmeetriliselt ladunud paarkümmend vana rehvi. Vana köögitehnikat ja pehmet mööblit hakkab silma igal pool.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles