Esileedi kui ekspordiartikkel

Jure Brankovič
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump ja sloveenitarist Melania abiellusid 2005. aastal.
USA vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump ja sloveenitarist Melania abiellusid 2005. aastal. Foto: Scanpix/AP

Väikelinnad on naljakad. Nähes seal ringi sõitmas riigitelevisiooni autot, on enamiku esimene mõte, et keegi on vist ära tapetud või on juhtunud midagi muud kuritegelikku. Pole just palju põhjuseid, mis meelitaks ajakirjanikke maapiirkondadesse. Veel vähem tõenäoline on, et sinna saabuks keegi teiselt poolt ookeani, kuid just nii juhtus 5000 elanikuga Sevnicas. Rahvusvaheline meedia, mis üldjuhul satub väikelinnadesse vaid looduskatastroofide korral, on viimasel ajal selle Sloveenia väikelinna oma piiramisrõngasse võtnud.

Ajendiks muidugi Donald Trumpi presidendivalimiste kampaania ja tema abikaasa Melania Knauss. Algselt Melanija Knavsi nime kandnud sloveen on selle praeguseks ameerikapärastanud, olgu põhjuseks siis nime lihtsam hääldamine uuel kodumaal või selle parem kõla. Alates hetkest, mil selgus, et Melaniast kui Trumpi kaasast võib saada järgmine Valge Maja esileedi, tabas naise sünnilinna Sevnicat välisajakirjanike sissevool. Kiiresti sai neile aga selgeks, et ei ole just lihtne võimaliku uue presidendiproua kohta midagi tõeliselt huvitavat leida. Ta oli harilik tüdruk, kes veetis oma lapsepõlve kortermaja ees mängides, koolis käies ja sõpradega suheldes nagu iga teine tavaline teismeline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles