Galerii: Harjumaal vedeleb teeäärses kraavis massiliselt tühje alkoholipudeleid (4)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harjumaal Viimsi vallas Randvere teel võib näha maantee äärses kraavis vedelemas viina- ja muu alkoholi pudeleid iga sajakonna meetri järel.

Samasugust vaatepilti võib näha maanteede ääres kõikjal Eestis. Tühja taarat vedeleb massiliselt ka kohtades, kuhu jalakäijad harva satuvad, seega on suure tõenäosusega need pudelid visatud maanteekraavi möödasõitvatest autodest.

Eestis ei ole autosalongis kaasreisijatel alkoholi tarvitamine keelatud. Harju maakonna ekspertkomisjon tegi 2013. aastal majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile ettepaneku muuta seadust ja keelata alkoholi tarbimine sõidukites analoogselt alkoholi tarbimise keelustamisega avalikes kohtades.

Komisjoni esimees Villu Vane selgitas 2013. aastal, et kaasreisijate alkoholi tarvitamine on olnud nii mõnegi õnnetuse puhul soodustav asjaolu. Küsimusele, kuidas seda saab autos alkoholi tarvitamist kontrollida, vastas Vane, et see keeld on nii mõneski riigis juba kasutusel. «Järelikult on seda kuidagi võimalik kontrollida,» ütles ta.

Ettepanekust seaduseelnõu kolme aasta eest siiski ei saanud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles