Värbaja: töötu peaks hoidama oma teadmisi ja oskusi värskena

Henry Auväärt
, CV Keskuse turundusjuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henry Auväärt
Henry Auväärt Foto: Erakogu

Pikaajaliste töötute kaasamine tööturule on küll mõnevõrra lihtsustanud keerulisemaks muutunud personaliotsinguid, kuid peame arvestama, et tööandjad suhtuvad kaua tööturult eemal olnud tööotsijatesse siiski ettevaatlikult.

Tööandjad proovivad personaliotsinguid lihtsustada pigem olemasolevate töötajate lojaalsuse tõstmise, voolavuse vähendamise, töö ümber korraldamise, põhipalga tõstmise, tööandja maine parandamise ning isegi ettevalmistuseta inimeste värbamisega, näitas viimane Palgainfo Agentuuri tööturu-uuring. Tööandjate valmisolek värvata ettevalmistuseta inimesi peaks küll mõnevõrra lihtsustama noortel töö leidmist, kuid ametialased oskused ja vähene töökogemus avaldavad siiski endiselt suurt mõju.

Arvestades seda, et 10–15 aasta pärast on Eesti tööturul kümneid tuhandeid töökäsi vähem kui praegu, ei saa me endale lubada suurt mitteaktiivsete inimeste osakaalu. Samas peame arvestama, et tööandjate vajadus värvata ametialaste teadmiste ja oskustega töötajaid ei ole muutunud. Ettevõtte eesmärk on eelkõige kasumit teenida, mitte vähendada töötute osakaalu, ning eesmärgi täitmiseks on tarvis leida sobiva taustaga töötajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles