Väidetav meilikontode lukustaja jäi kohtus õigeks (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nn
Nn Foto: SCANPIX

Tallinna ringkonnakohus mõistis reedel õigeks siseminister Hanno Pevkuri ja politseijuhi Elmar Vaheri väidetava meilikontode lukustaja Mart Pirita, kuna tema süü ei leidnud tõendamist. Ringkonnakohus tühistas Harju maakohtu varasema süüdimõistva otsuse.

Riigiprokuratuur süüdistas siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse (SMIT) endist IT-spetsialisti Piritat arvutisüsteemi toimimise ebaseaduslikus häirimises andmete sisestamise teel. Prokurör väitis kohtus, et rünnak toimus läbi TOR-võrgu, mis võimaldab kasutada internetti anonüümselt ehk peita oma jäljed.

Ringkonnakohus leidis, et maakohus on teinud vigu tõendite hindamisel ja lugenud ekslikult tõendatuks, et süüdistuses kirja pandud teo pani toime Pirita. Ainult asjaolu, et tema kasutas TOR-võrku, ei ole kohtu hinnangul piisav, sest teo võis toime panna ükskõik milline teine samal ajal TORi kasutanud isik, riigiprokuratuuri tõendid Pirita konkreetset seotust ei näita.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles