Ekspert: põgenikelaagreid tuleb vaadata kui linnu (6)

Hanna-Hulda Reinkort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arenguabiekspert ja endine Jordaanias asuva Zataari põgenikelaagri juht Kilian Kleinschmidt arutlemas tulevikulinnade üle Tallinn Music Weeki raames toimunud Creativity for Change foorumil.
Arenguabiekspert ja endine Jordaanias asuva Zataari põgenikelaagri juht Kilian Kleinschmidt arutlemas tulevikulinnade üle Tallinn Music Weeki raames toimunud Creativity for Change foorumil. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

ÜRO statistika kohaselt kestab keskmine konflikt maailmas 17 aastat, seega tuleks põgenikelaagreid hakata ehitama kui linnu, mitte näha neid kui ajutisi inimeste ladusid, ütles sakslasest humanitaarabiekspert Kilian Kleinschmidt intervjuus Postimehele.

Väljakutsuvate ideede poolest tuntud Kleinschmidt töötas 25 aastat ÜRO ja UNHCRi (ÜRO pagulasamet) põgenikelaagrites maailma eri paigus, viimati maailma suuruselt teises laagris Zaataris Jordaanias. Nüüdseks on Kleinschmidt ÜROst lahkunud, sest tundis, et ummikseisus arenguabi valdkonda annab paremini reformida väljaspoolt.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles