EKRE toetus tõusis erakondade toetuse uuringus kolmandale kohale (21)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE aseesimees Martin Helme (vasakul) ja erakonna juht Mart Helme eelmise aasta kevadel Viljandis.
EKRE aseesimees Martin Helme (vasakul) ja erakonna juht Mart Helme eelmise aasta kevadel Viljandis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui kuu aja eest olid sotsiaaldemokraadid Konservatiivse Rahvaerakonnaga (EKREga) erakondade pingeras võrdselt kolmandal-neljandal kohal, siis nüüd tõusis EKRE kolmandale kohale, selgus Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute aktsiaseltsi uuringust.

Erakondade populaarsustabelis on liidripositsiooni säilitanud 25 protsendiga Keskerakond, kellele järgneb Reformierakond, kelle toetus on viimase kuuga 2 protsendi võrra kukkunud, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Kui jaanuaris oli EKRE tõusnud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ja Vabaerakonna kannule, siis aprilliga on ta neist napilt möödunud - EKREt toetab 14 protsenti valimiseelistusega vastanuist, sotsiaaldemokraate 13, Vabaerakonda 12 ja IRLi 7 protsenti.

Turu-uuringute ASi uuringujuhi Juhan Kivirähki sõnul on EKREl opositsioonis lihtne, kui valitsusepoolne kommunikatsioon on nõrk ega suuda erinevaid otsuseid selgitada nagu näitas viimati luhtunud trahvide tõstmise katse. «Sellistel juhtudel on väga lihtne populistlikul erakonnal puistata nagu käisest valmislahendusi, mis tegelikult ei pruugi töötada,» märkis ta.

Kommentaarid (21)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles