Isehakanud (trooni)pretendent alustas

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallase kõne hõlmas pea kõike – Euroopat ja Venemaad, majandust ja haridust, inimeseks olemist põlvkondade reas ja päevapoliitilisi põikeid. «Väga siimulik kõne,» hindasid teda aastaid tundnud kaaslased. «Igavavõitu,» nentisid kriitikud. «Väga hea,» kiitsid kirglikumad toetajad.
Siim Kallase kõne hõlmas pea kõike – Euroopat ja Venemaad, majandust ja haridust, inimeseks olemist põlvkondade reas ja päevapoliitilisi põikeid. «Väga siimulik kõne,» hindasid teda aastaid tundnud kaaslased. «Igavavõitu,» nentisid kriitikud. «Väga hea,» kiitsid kirglikumad toetajad. Foto: Liis Treimann

Siim Kallas (67) oli laupäeval kutsunud Tallinnasse Rahvusooper Estonia kammersaali oma pretendendikõnet kuulama Reformierakonna 1990. aastate põlvkonnakaaslased, lisaks toonaseid tippärimehi ning tolleaegseid poliitilisi konkurente.

Kõik külalised olid praeguseks 15–20 aastat vanemad, enamik aktiivsest poliitikast ammu eemal. See oli ilmselge märk tänasele Reformierakonna põlvkonnale: tuletan teile meelde, kus on Eesti (liberaalse) poliitika juured, kelle tegude najal tänased reformierakondlased valitsevad. Kõneleja ütles ka otse: kui mina Reformierakonna asutasin.

Kallas nimetas end presidendikampaaniat alustades isehakanud pretendendiks. Vähemalt avalikult pole Reformierakond teda selgesõnaliselt toetanud, aga erakonna praegune juht Taavi Rõivas kuulas hoolikalt kõnet ning lahkus ürituselt ühe viimasena, enne pikalt Kallasega omavahel vesteldes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles