Viljandi tapja tulistas esmalt läbi korteriukse naist ja väikest last (6)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valuoja puiestee kortermajas hukkus tulistamises 39-aastane mees.
Valuoja puiestee kortermajas hukkus tulistamises 39-aastane mees. Foto: Elmo Riig

Lõuna ringkonnaprokuratuur teatas, et Viljandis 39-aastase mehe surnuks lasknud mehele on esitatud kahtlustus tapmiskatses ja mõrvas.

15. aprillil teatati hädaabinumbril, et Viljandis Valuoja puiesteel kortermaja trepikojas tulistati meest.

Vaatamata meedikute püüdele, ei õnnestunud kahjuks viga saanud 39-aastast meest päästa ning ta suri kohapeal. Sündmuskohale reageerinud politsei pidas kuriteo toimepanemises kahtlustatavana kinni sama maja elaniku, 38-aastase mehe.

Tänaseks on mehele esitatud kahtlustus tapmiskatses ning mõrvas. Kahtlustuse kohaselt ostis mees 15. aprillil poest ketaslõikuri ja lõikeketta, läks oma elukohta ning lõikas katki relvakapi ukse, kust võttis oma lähedasele kuuluva tulirelva Nagan.

Pärast seda läks mees trepikotta ning tulistas läbi suletud korteriukse korrus kõrgemal asuvasse korterisse, kus viibisid naine ja väike laps. Õnneks ei saanud keegi selle tagajärjel vigastada.

Hiljem tulistas kahtlustatav trepikojas sellel hetkel teise ja kolmanda korruse vahel viibinud meest ja naist. Üks kuul tabas meest selga. Mees suri saadud vigastusesse sündmuskohal.

Teo motiiv ei ole praegu teada.

17. aprillil esitas Lõuna ringkonnaprokuratuur kohtule taotluse mehe vahistamiseks. Kohus rahuldas taotluse ning mees võeti kriminaalasja eeluurimise ajaks vahi alla.

Kahtlustatav ei olnud varem kriminaalkorras karistatud, tal pole ka kehtivaid karistusi väärteokorras. Mõrva eest karistatakse kaheksa- kuni kahekümneaastase või eluaegse vangistusega.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi Viljandi politsei.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles