Eetikanõukogu julgustab ametnikke arvamust avaldama

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ametnikueetika nõukogu kiitis heaks ametnike väljendusvabaduse hea tava, millega julgustatakse ametnikke nii valdkonna eksperdina kui ka kodanikuna ühiskonnaelus kaasa rääkima. 

Hea tava koos näitejuhtumite ning kontrollküsimustega aitab plaanitavat arvamuseavaldust eetilisest seisukohast hinnata ning vajadusel probleeme ennetada. «Eetikanõukogu on seisukohal, et avalik ja sisuline arutelu aitab edendada paremat riigivalitsemist ning soodustab ühiskonna jaoks paremate otsuste tegemist,» ütles ametnikueetika nõukogu esimees Heiki Sibul.

«Hea tava kooskõlastusring näitas, et Eesti ametiasutused on valmis üle võtma Skandinaavia riikidele omase avatud lähenemise ning et meil soositakse isiklike hoiakute avalikku väljendamist ka siis, kui ametniku arvamus ei ühti asutuse ametliku seisukohaga. Loomulikult tuleb sellistel puhkudel sekkuda argumenteeritult, vastutustundlikult ja mitte avaldada asutusesisese loomuga teavet,» lausus Sibul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles