Kontserdisaali ehitus veel vaid ühe otsuse taga (1)

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusika- ja teatriakadeemia
rektor
Peep Lassmann on
aastate jooksul
teinud kümneid pilte
1999. aastal valminud
põhihoone tagusel
platsil. Selle asemele peaks hiljemalt
2018. aasta jooksul kerkima tudengite
ning muusika- ja teatrisõprade
rõõmuks üle 11 miljoni euro maksev saalide ja õpperuumidega
juurdeehitis. Vasakpoolne hoone jääb tulevasele ehitisele ette.
Muusika- ja teatriakadeemia rektor Peep Lassmann on aastate jooksul teinud kümneid pilte 1999. aastal valminud põhihoone tagusel platsil. Selle asemele peaks hiljemalt 2018. aasta jooksul kerkima tudengite ning muusika- ja teatrisõprade rõõmuks üle 11 miljoni euro maksev saalide ja õpperuumidega juurdeehitis. Vasakpoolne hoone jääb tulevasele ehitisele ette. Foto: Jaanus Lensment

Eesti muusika- ja teatriakadeemia saali ehitamise otsus ootab veel viimast allkirja – valitsuse kinnitust, et Euroopa rahadest kõrgharidusele ettenähtust lubatakse kasutada neli miljonit eurot akadeemia kontserdisaali ehituseks.

Tegelikult lootis muusikaakadeemia saada Euroopa Liidu kõrghariduse investeeringute programmist ASTRA kuus miljonit eurot, kuid nii palju siiski ei antud.

«Öeldi, et tõmmake kokku,» viitas kultuuriminister Indrek Saar haridusministeeriumi haldusalas tegutseva struktuuritoetuste agentuuri Archimedes otsusele. «Ja nad (muusikaakadeemia inimesed – toim) vaatasid, et pool miljonit oleks võimalik kärpida, ilma et hoone sisu muutuks,» lausus ta.

Kõik need saaliootuse 19 aastat muusika- ja teatriakadeemiat juhtinud rektor Peep Lassmann kinnitas, et kõik, mis vaja, saab ka pärast eelarve kärpimist akadeemia juurdeehitises olema. Ehitise hinnaks on viimaste hinnangute järgi 10,8 miljonit eurot, millest poolteist miljonit kuluks sisustusele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles