Kaljurand: idapartnerlus toetub kohustustele ja vastutusele (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand
Marina Kaljurand Foto: Mihkel Maripuu

Euroopa Liidu (EL) välisministrid arutasid esmaspäeval Luxembourgis ettevalmistusi mais peetavaks kohtumiseks idapartnerluse riikide välisministritega. Välisminister Marina Kaljurand märkis, et idapartnerlus toetub vastastikustele kohustustele ja vastutusele.

«EL-Ukraina assotsiatsioonileppe osaline rakendumine jätkub, kuid Hollandi referendumi järel tuleb leida lahendus selle leppe lõplikuks jõustumiseks ning seda tihedas koostöös ja koordinatsioonis Ukrainaga,» ütles Kaljurand välisministeeriumi pressiesindaja teatel. Lisaks sellele on oluline ka viisavabaduse kehtestamine Gruusiaga.

Samuti tervitas Kaljurand Ukraina valitsuskriisi lõppu ning avaldas lootust, et uus valitsus keskendub reformidele.

Kaljurand tunnustas Armeenia ja Aserbaidžaani huvi teha koostööd ELiga ning lisas, et lepingud nende riikidega on ELi jaoks prioriteet. Samuti avaldas ta lootust näha Mägi-Karabahhis teravnenud konflikti raugemist ning kiiret jõudmist rahumeelse lahenduseni.

Kaljurand ütles, et regulaarne kohtumine idapartnerlusriikide ministritega on hea võimalus teema hoidmiseks Euroopa välispoliitika fookuses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles