Jagamismajanduse eelnõu läbis 25 poolthäälega esimese lugemise

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jagamismajanduse pooldajate tänahommikune meeleavaldus Toompeal
Jagamismajanduse pooldajate tänahommikune meeleavaldus Toompeal Foto: Sander Ilvest

Riigikogus läbis eile esimese lugemise ühistranspordiseaduse muutmise eelnõu, mis legaliseerib plaanide kohaselt juba jaanipäevaks kokkuleppeveod – praegu sõidujagamisena tuntud jagamisteenuse, kus sõitjaid veavad ilma erilubadeta ja litsentsideta, kuid kontrollitud taustaga ja korralikke autosid omavad juhid. 

Eelnõu lõi Toompea lossi ees eile pretsedenditu olukorra, kus samal päeval avaldasid meelt nii eelnõu pooldavad jagamismajanduse ettevõtete esindajad kui selle vastu olevad klassikalise taksoteenuse pakkujad. Esimesed pakkusid lossi ette kogunenutele kodukokkade ühenduse küpsetatud saiakesi, teised vedasid platsile taksotunnustega kirstu.

Seadusemuudatuse algatamise eestvedajaks olnud reformierakondlasest riigikogu liige Kalle Palling ütles, et Eestil on harukordne võimalus olla arengu kasvumootoriks oleva uue majanduse eestkõnelejaks kogu Euroopas ja terves maailmas. «Alanud on väga oluline ajajärk. Lisaks saab maailma väärtuslikem start-up Uber Eesti saadikuks kogu maailmas,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles