Pagulasi kõntsaks nimetanud pegidalane astus kohtu ette (1)

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PEGIDA looja Lutz Bachmann saabus eile Dresdenis kohtusse, peas tsensuurile viitavad mustad prillid.
PEGIDA looja Lutz Bachmann saabus eile Dresdenis kohtusse, peas tsensuurile viitavad mustad prillid. Foto: Robert Michael/AFP

Saksa immigratsioonivastase liikumise PEGIDA looja Lutz Bachmanni üle algas eile Dresdenis kohtuprotsess, sest mees oli süüdistuse kohaselt internetis kirjutanud pagulaste kohta solvavaid kommentaare.

Bachmann võttis oma Facebooki-lehel korduvalt sõna sõjapõgenike kohta, nimetades neid muuhulgas kariloomadeks, räpakottideks ja kõntsaks, mida sotsiaalvõrgustikus ka palju edasi jagati. Mullu oktoobris esitati talle seetõttu süüdistus rassivaenu õhutamises.

Tegemist pole aga kaugeltki esimese korraga Bachmannil seadusega pahuksis olla, sest tema minevikust leiab karistused varguste, narkomüügi, purjus peaga autojuhtimise ning alimentide mittemaksmise eest.

Eile saabus 43-aastane Bachmann Dresdeni kohtusse, ees mustad prillid ning kohtus ta ise sõna võtta ei soovinud, kirjutas Spiegel Online. Selle asemel rääkis Bachmanni eest mehe advokaat Katja Reichel, kes teatas, et tema klient pole oma vihakülvavaid postitusi ise kirjutanud ja on võimalik, et tema Facebooki-kontosse murti sisse.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles