Mikko sõnul väärib Junckeri soov rändekriisi lahendada tunnustust (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marianne Mikko.
Marianne Mikko. Foto: Sander Ilvest

Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) istungil esinenud Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker keskendus oma kõnes rändekriisi leevendamisele ning Euroopa Liidu (EL) ja Türgi suhetele, ENPA Eesti delegatsiooni juhi Marianne Mikko sõnul väärib Jean-Claude Junckeri soov rändekriisi lahendada tunnustust. 

«Kokkulepe EL-Türgi vahel on hea, aga mitte ilma karideta. Viisavabaduse kriteeriumide täitmine ei saa lohiseda, vaid tingimused peavad olema täidetud sada protsenti,» ütles Mikko.

Ta küsis Junckerilt EL-Türgi lepingut silmas pidades, mis juhtub, kui Türgi ei täida viisavabaduseks Euroopa Liiduga vajalikke kriteeriume. «Paraku ei andnud Euroopa Komisjoni president konkreetset vastust ning jääb selgusetuks, kas Türgile viisavabaduse andmine on lahtine või on vara kaarte avada,» ütles Mikko.

ENPA Eesti delegatsiooni liikme Jaak Madisoni sõnul ei andnud Juncker ühtegi konkreetset plaani, kuidas Euroopa peaks kriisist väljuma ja mis peaks olema Euroopa tegevuskava.

«Junckeri kõne oli ümmargune ja väga loosunglik. Tema esitatud seisukohad on praeguseks Euroopas juba ammendunud ning reaalsete sammude astumiseks on sellest väga vähe abi,» ütles Madison.

Teisipäeval pidas ENPA istungil kõne ka Türgi peaminister Ahmet Davutoğlu Euroopa Liidu ja Türgi suhete teemal.

ENPA istungil Strasbourgis on sel nädalal kõne all veel intellektuaalsed omandiõigused internetis, naiste osalus poliitikas, inimeste olukord sõja ajal Ukrainas, Brüsseli terroriakt, Panama dokumendid ja teised teemad.

Eesti ENPA delegatsioon on seekordsel ENPA istungil koosseisus Marianne Mikko, Jaak Madison, Andres Herkel ja Raivo Aeg.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles