Karin Tammemägi: minu kabinetis polnud kohviautomaati, aga Kutser külastas öösiti ka seda (9)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Kutser.
Priit Kutser. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Tallinna linnavalitsusega vallandamise pärast kohut käiv endine Põhja-Tallinna linnaosavanem Karin Tammemägi kirjeldas, et tema toonasel asetäitjal Priit Kutseril oli juba tema alluvuses töötades kombeks öösiti teiste lukustatud kabinettides ringi luurata.

Kas Priit Kutseril oli ka Põhja-Tallinna linnaosavalitsuses töötades tavaks hilistel õhtutundidel kinnistes kabinettides käia? «Oojaa, oojaa,» vastas Tammemägi.

«Minu kabinetis ei asunud küll ühtegi kohviautomaati, aga öösiti külastas ta ka seda. Ja mitte ainult minu kabinetti – ta käis ka teistes kabinettides. Ise ta nimetas seda info hankimiseks,» meenutas Tammemägi.

Seda, mis infot Kutser öösiti hankis, Tammemägi öelda ei osanud. Ka ei tea ta, kas Kutser tegutses kellegi käsul või palvel.

«See võis olla nii või teisiti, aga mulle tundub, et ta ka loomult on selline inimene, kellele meeldivad sellised mängud. Võib-olla tahtis ta lapsena luurajaks saada. Seda tuli ikka tihti ette. See oligi meie lahkhelide põhjuseks,» rääkis ta.

Tammemägi on veendunud, et Kutseri vallandamine Tallinna linnapea nõuniku kohalt usalduse kaotuse tõttu on õigustatud. «Mul võib olla endal üht-teist Taavi Aasale ette heita, aga tegelikult linnapea nõunik peab ikkagi olema inimene, keda saab usaldada ja sellised asjad kindlasti, eriti tänases olukorras, kus ka erakonnas on pinged laes, usaldust ei kergita ja ma saan Taavist täiesti aru,» lausus ta.

Tammemäe enda vaidlus Tallinna linnavalitsusega on hetkel halduskohtus. Ta usub, et otsusega läheb veel aega. «Ma olen suhteliselt kindel, et linn selle protsessi kaotab, mille üle mul ei ole tegelikult selle koha pealt hea meel, et linnas peaksid asjad käima teisiti ja ma ei tahaks tegelikult selliseid protsesse üleüldse, aga paraku ei ole midagi teha. Iga inimene peab oma õiguste eest seisma.»

Tallinna linnavalitsus otsustas 17. veebruaril lahti lasta Põhja-Tallinna linnaosavanema Karin Tammemäe asutuse halva sisekliima pärast. Tammemägi kinnitas juba toona, et kui selles majas on olnud negatiivset aurat, siis liigub see koos tema asetäitja Priit Kutseriga.

Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse töötajad kogusid Priit Kutserilt saadud kirjad isegi eraldi kausta, sest need olid nende hinnangul ähvardavad, solvavad või lihtsalt tööalases suhtluses sobimatud.

Kaks aastat tagasi said neli naiskolleegi, sealhulgas linnaosavanem Karin Tammemägi, Kutserilt meili, mille teemaks oli «How Lesbians Have Sex?» ja sisuks Youtube’i link vastava video juurde.

Näiteid Kutseri kirjadest:

Alloleva tööülesande täitmise tähtaeg on täna kell 15.00. Kui sa ei ole ülesannet tähtaegselt täitnud, kirjuta seletuskiri. Kui sa ei suuda antud tööülesannet täita, siis kirjuta lahkumisavaldus.

…, otsi siis endale uus töökoht :-) Saan aru, et oled Karini hea sõbranna ja usaldusisik, aga ikkagi ei ole sa sellises positsioonis, et endale sellist näpuvibutamist lubada. …le tuleb kohviruumi korrashoid tööülesandeks panna, nagu on igas normaalses asutuses.

(See oli Kutseri reaktsioon üldmeilile saadetud kaastöötaja palvele, et eelmisel õhtul tööruume pidutsemiseks kasutanud ja seal klaase lõhkunud ning muidu laamendanud kolleegid oma peo jäljed ise ära koristaksid.)

Sinu pikaajaline ülistamine ja igal sammul kiitmine oli suur viga, kuna see on su ülbeks teinud. Liiga palju sinu inimesi on siia majja saanud, oled hakanud hambaid näitama. Võtame näiteks selle … juhtumi, kus sa läksid minust üle. Selline käitumine on ebaprofessionaalne ja andestamatu.

Priit Kutser võeti märtsis tööle Tallinna linnapea nõunikuks. Sel esmaspäeval temaga aga tööleping lõpetati.

Postimehe andmeil pannakse Kutserile süüks usalduse kaotamist. Nimelt oli ta ülemöödunud nädala reede õhtul kella poole kaheksa ajal nõudnud munitsipaalpolitseilt sissepääsemist linnapea kohuseid täitva Taavi Aasa ja abilinnapea Mihhail Kõlvarti kabinettide ees olevasse ruumi, kus istuvad sekretärid.

Kutser põhjendas sisenemist linnapea kohuseid täitva abilinnapea Taavi Aasa ja abilinnapea Mihhail Kõlvarti kabinettide eestuppa sellega, et seal oli kohvimasin ja ta soovis külla tulnud Keskerakonna aseesimehele ja riigikogu liikmele Jaanus Karilaiule kohvi pakkuda.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles