Taaramäe sattus laagris õnnetusse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe loodab juba hooaja esimesel võistlusel Tour Down Underil hea tulemuse teha.
Rein Taaramäe loodab juba hooaja esimesel võistlusel Tour Down Underil hea tulemuse teha. Foto: Liis Treimann

JALGRATTASPORT. Katjuša rattatiimi kuuluv Rein Taaramäe on Hispaanias lõpetamas Sierra Nevada laagrit. Facebooki postituses tegi ta laagris toimuvast kokkuvõtte ning tutvustas fännidele ka oma täpset päevaplaani. Selgus, et šokolaadi ja kohvi kombinatsioon töötab ratturi jaoks omamoodi dopinguna. «Tavaliselt läheb kaks kohvi suhkruga ja KitKati šokolaad. See kombo töötab nagu mingi dopingulaadne värk. Boost on garanteeritud,» kirjutas Taaramäe.

Taaramäe pidi üle elama ka ühe tõeliselt äreva hetke, kui ta treeningul autoga kokku põrkas. «Elan nagu kolumbialane siin mäe otsas... Kolm korda läks trennis rehv puruks, ühe korra kukkusin. Täitsa uus stiil, üle auto kapoti, juhil oli küll topelt pidevjoon ja suunatuld siin üldse ei tunnistata. Nii see vasakpööre tehti. Mina olin just autost mööda tuhisemas. Õnnetuste eest pole me kuskil ühiskonnas kaitstud,» kirjeldas Taaramäe.

Taaramäe toob huvilisteni ka laagris saavutatud tulemusi: «Kaheksa korda treenisin eraldistardisõidurattaga, kõige kõrgem punkt oli 2600 meetrit, maksimaalselt oli tõusumeetreid 4923, pikim tõus oli 36 km, suurim keskmine võimsus kuue tunni jooksul oli 299 vatti, 30 minuti jooksul 398 vatti, ühe minuti jooksul 514 vatti, kümne minuti jooksul 442 vatti, maksimaalne pulss oli 168L, pikim treening kestis seitse tundi ja 11 minutit, oli ka üks puhkepäev.»

Enne 6. mail algavat Giro d’Italiat teeb Taaramäe esmalt kaasa 24. aprillil Liege-Bastogne-Liege’i klassikul ja siis Šveitsis Romandia velotuuril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles