Ansip: Reformierakond ei saa võtta kõiki võtmekohti (13)

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Euroopa Komisjoni digitaalse ühisturu asepresident Andrus Ansip.
Pildil Euroopa Komisjoni digitaalse ühisturu asepresident Andrus Ansip. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Unustame parteisisese ulgumise, kuulame kõiki teisi erakondi ja püüame leida presidendi kohe riigikogus, unistab endine peaminister ja Reformierakonna kunagine juht, Euroopa Komisjoni asepresedent Andrus Ansip.

-Reformierakond puskleb presidendivalimistes kahe nime – Marina Kaljurand, Siim Kallas – ümber. Kisub see erakonda lõhki?

Olen praegust presidendivalimiste debati käiku jälginud. Minu meelest on surveavaldus vales suunas: Kallas on ise üles kerkinud, Marina Kaljurand peaks ära ütlema, kas on kandidaat või ei ole. Aga see on täiesti vale tee. Mõned soovivad, et Reformierakond selgitaks välja, kes on nende kandidaat. See on asendustegevus, kui Reformierakond hakkaks tõepoolest välja selgitama, kes on nende kõige ilusam, kõige targem, kõige tugevam kandidaat. Kõik erakonnad peaksid keskenduma sellele, et leitaks see inimene, kes saaks riigikogus 68 saadiku toetuse. See ei pruugi sugugi olla ühe erakonna esinumber. Seetõttu ei ole erakonna esinumbri välja selgitamine üldse konstruktiivne tegevus. Sellega lihtsalt tsementeeritakse oma positsioonid ja alustada sellelt pinnalt läbirääkimisi teiste erakondadega, mil tuleb kindlalt kaitsta oma kandidaati, pole kuigi mõistlik.

-Esinumbri välja selgitamisega teie erakond justkui ainult tegelebki.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles